Herman

Mijn leven als doedelzakspeler heeft lange tijd grotendeels in het teken van Saint Anthony Pipe Band gestaan. In 1983 leerde ik (toen 14 jaar oud) bij deze doedelzakband in Wijk bij Duurstede de eerste noten. In het najaar van 2008 heb ik, na er 25 jaar met heel veel plezier gespeeld te hebben, afscheid genomen van dit belangrijke deel van mijn leven. Vanaf 2007 tot eind 2012 was ik lid van Concord Pipe Band in Hengelo. Met deze toonaangevende band speelde ik vele mooie optredens en wedstrijden in binnen- en buitenland.

Naast het spelen in de band verzorgde ik vele jaren solo optredens. Ik heb inmiddels ontelbare gelegenheden voorzien van mijn muziek. Ik kan echt niet bedenken hoeveel huwelijken, bedrijfsfeesten, jaarmarkten, verjaardagen, jubilea, afscheidsfeestjes, en nog veel meer andere gelegenheden ik inmiddels heb mogen opluisteren. Daarnaast mocht ik ook vele malen optreden samen met mooie koren, harmonie├źn, fanfares en diverse andere orkesten. Ik vond het bijzonder eervol om regelmatig gevraagd te worden om te spelen bij uitvaarten. De doedelzak zorgt vooral daar voor een heel bijzondere sfeer.

In 2016 heb ik om diverse redenen besloten om te stoppen met deze fantastische hobby. Zo kwam na 33 jaar een mooi en zelfgekozen einde aan een voor mij bijzonder mooie muzikale loopbaan.